سایت دانشگاه

16 اردیبهشت 1403

  • 1402/12/23
  • - تعداد بازدید: 58
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
توصیه و نکات تغذیه در ماه مبارک رمضان

توصیه و نکات تغذیه در ماه مبارک رمضان

بد بویی دهان

  • جوشانده عرق نعنا و گلاب (بعد از سحر)
  • شربت انار
  • آب سیب

کم آبی و عطش

  • زیاده روی در مصرف چای و لبنیات : سنگ کلیه
  • نوشیدن آب بیش از حد مضعف معده است
  • شربت لیمو/ سکنجبین(با عرق کاسنی)/ شربت نارنج
  • شربت ریباس/ شربت سماق
  • دمنوش عناب/ آلبالو
  • پرهیز از چای پر رنگ/ قهوه/ سیگار
  • پرهیز  از پرخوری در سحر
  • دستور تخم خرفه

 

 سنگینی و سر درد بعد از افطار

  • کمی گلاب
  • آویشن و زیره (همراه با پنیر)
  • حلیم 
  • پودر زیره و تخم گشنیز

نفخ

  • دمنوش سیب/ دارچین
  • جوشانده پونه 

یبوست

  • پرهیز از : چای پر رنگ/ برنج( با مصلح مثل شبت)/ قهوه/ رب انار/ سماق/ موز/ نان بدون سبوس
  • مصرف آب جوش
  • خاکشیر
  • خورشت آلو/ خورشت های سبزی دار(قورمه سبزی/ خورشت اسفناج/ خورشت کرفس)/ سوپها: با روغن زیتون و پر سبزی
  • مصرف زیتون همراه غذا

تدابیر وعده سحر

  • نخوردن سحری موجب تحلیل قوا است
  • غذاهای معطش وعده سحر: طعم تند/ شور/ شیرین/ ماهی/ کباب
  • نان نسبت به برنج: غذاییت بیشتر و عطش کمتر

پیشنهاد برای وعده سحر

  • مویز+ بادام شیرین+ فندق( مقوی/رطوبت بخش)
  • ارده کنجد + شیره انگور ( توصیه میشود همراه نوشیدنی خنک: مثل شربت خاکشیر/ عرق کاسنی مصرف شود.)
  • خورشت ها

تدابیر نوشیدنی

  • نوشیدن مایعات زیاد پس از وعده افطار موجب نفخ و سوئ هاضمه است.
  • آب یخ موقع افطار ممنوع
  • یک مرتبه نوشیدن آب ممنوع
  • مایعات مورد نیاز در افطار و سحر باید با فاصله از وعده غذایی باشد ( ترجیحا قبل از وعده )

تدابیر وعده افطار

  • رعایت فاصله میان وعده های غذایی: افطار و شام ×
  • تقدم غذای لطیف بر غذای غلیظ
  • پرهیز از مصرف غذای غلیظ: آش رشته / حلیم
  • دست کشیدن از غذا پیش از احساس سنگینی ( بخصوص زمان افطار)

رعایت تدابیر کلی تغذیه

  • پرهیز از درهم خوری: رعایت تنوع در وعده های مختلف بخلاف وعده واحد
  • رعایت فاصله میان وعده غذایی و خواب
  • پرهیز از فعالیت بدنی بعد از غذا
  • رعایت فاصله مصرف  میوه غذایی
  • پرهیز از  جمع میان چند غذای ناسازگار
  1. ماست: گوشت/ پنیر/ ترشی/ باقالا/ ترب/ خیار
  2. شیر: ماهی/ مرغ/ ترشی/ خربزه
  3. ماهی: پنیر/ تخم مرغ/ شیر
  • مرغ نسبت به گاو جایگزین بهتری برای گوشت گوسفند میباشد

 

 

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : اطلاعیه ها
  • کد خبری : 97721
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم