توصیه و نکات تغذیه در ماه مبارک رمضان
توصیه و نکات تغذیه در ماه مبارک رمضان
بد بویی دهان
- جوشانده عرق نعنا و گلاب (بعد از سحر)
- شربت انار
- آب سیب
کم آبی و عطش
- زیاده روی در مصرف چای و لبنیات : سنگ کلیه
- نوشیدن آب بیش از حد مضعف معده است
- شربت لیمو/ سکنجبین(با عرق کاسنی)/ شربت نارنج
- شربت ریباس/ شربت سماق
- دمنوش عناب/ آلبالو
- پرهیز از چای پر رنگ/ قهوه/ سیگار
- پرهیز از پرخوری در سحر
- دستور تخم خرفه
سنگینی و سر درد بعد از افطار
- کمی گلاب
- آویشن و زیره (همراه با پنیر)
- حلیم
- پودر زیره و تخم گشنیز
نفخ
- دمنوش سیب/ دارچین
- جوشانده پونه
یبوست
- پرهیز از : چای پر رنگ/ برنج( با مصلح مثل شبت)/ قهوه/ رب انار/ سماق/ موز/ نان بدون سبوس
- مصرف آب جوش
- خاکشیر
- خورشت آلو/ خورشت های سبزی دار(قورمه سبزی/ خورشت اسفناج/ خورشت کرفس)/ سوپها: با روغن زیتون و پر سبزی
- مصرف زیتون همراه غذا
تدابیر وعده سحر
- نخوردن سحری موجب تحلیل قوا است
- غذاهای معطش وعده سحر: طعم تند/ شور/ شیرین/ ماهی/ کباب
- نان نسبت به برنج: غذاییت بیشتر و عطش کمتر
پیشنهاد برای وعده سحر
- مویز+ بادام شیرین+ فندق( مقوی/رطوبت بخش)
- ارده کنجد + شیره انگور ( توصیه میشود همراه نوشیدنی خنک: مثل شربت خاکشیر/ عرق کاسنی مصرف شود.)
- خورشت ها
تدابیر نوشیدنی
- نوشیدن مایعات زیاد پس از وعده افطار موجب نفخ و سوئ هاضمه است.
- آب یخ موقع افطار ممنوع
- یک مرتبه نوشیدن آب ممنوع
- مایعات مورد نیاز در افطار و سحر باید با فاصله از وعده غذایی باشد ( ترجیحا قبل از وعده )
تدابیر وعده افطار
- رعایت فاصله میان وعده های غذایی: افطار و شام ×
- تقدم غذای لطیف بر غذای غلیظ
- پرهیز از مصرف غذای غلیظ: آش رشته / حلیم
- دست کشیدن از غذا پیش از احساس سنگینی ( بخصوص زمان افطار)
رعایت تدابیر کلی تغذیه
- پرهیز از درهم خوری: رعایت تنوع در وعده های مختلف بخلاف وعده واحد
- رعایت فاصله میان وعده غذایی و خواب
- پرهیز از فعالیت بدنی بعد از غذا
- رعایت فاصله مصرف میوه غذایی
- پرهیز از جمع میان چند غذای ناسازگار
- ماست: گوشت/ پنیر/ ترشی/ باقالا/ ترب/ خیار
- شیر: ماهی/ مرغ/ ترشی/ خربزه
- ماهی: پنیر/ تخم مرغ/ شیر
- مرغ نسبت به گاو جایگزین بهتری برای گوشت گوسفند میباشد